O istorie îndelungată
În baza Decretului nr. 358/1949 privind organizarea caselor de ajutor reciproc pe lângă sindicate, în anul 1949, luna decembrie, a luat fiinţă, pe lângă Sindicatul Sovromtransport Galaţi actuala Casă de Ajutor Reciproc a Salariaţilor ŞANTIERUL NAVAL.
La un an de la înfiinţare, casa număra circa 780 de membri şi acorda împrumuturi în cuantum de până la nivelul unui salariu al solicitantului
În anul 1997, prin înregistrarea la grefa acesteia, Judecătoria Galaţi acordă C.A.R. ŞANTIERUL NAVAL Galaţi personalitate juridică, conform legii.
Legalitate
Casa de Ajutor Reciproc a Salariaţilor ŞANTIERUL NAVAL Galaţi este înregistrată fiscal şi are atribuit cod fiscal, conform legii.
Ca instituţie financiară nebancară, este înregistrată, din anul 2007, în Registrul de evidenţă deschis şi ţinut de Banca Naţională a României.
Casa de Ajutor Reciproc a Salariaţilor ŞANTIERUL NAVAL Galaţi este reprezentată la nivel teritorial de Uniunea Teritorială Judeţeană a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaţilor Galaţi, la care este afiliată. La nivel naţional şi internaţional este reprezentată de către Uniunea Naţională a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaţilor din România
– Casa de Ajutor Reciproc a Salariaţilor ŞANTIERUL NAVAL Galaţi este supravegheată de Uniunea Teritoriala Judeţeană C.A.R., în baza normelor emise de Uniunea Naţională C.A.R. norme care includ indicatori de performanţă, de prudenţialitate, care stabilesc, în final, performanţa agregată a C.A.R.-ului precum şi clasa de ratig.
– Asociația CAR ŞANTIERUL NAVAL Galaţi- este controlată de cenzorii proprii, aleşi de Conferinţa C.A.R., căreia îi sunt subordonaţi, şi îi raportează în fiecare an
Servicii de vârf
Conducerea Casei de Ajutor Reciproc a Salariaţilor ŞANTIERUL NAVAL Galaţi este asigurată de Consiliul director, format din şapte persoane, ales o dată la patru ani de Conferinţa casei.
Serviciile sunt asigurate de personal calificat, pregătit în cadrul programelor de formare şi specializare organizate de Institutul Bancar Român, format din cinci salariaţi, angajaţi în baza Contractului Colectiv de Muncă aprobat în sistemul caselor de ajutor reciproc ale salariaţilor din România.
Sediul este dotat cu alarmă, cu sisteme de protecţie şi de supraveghere și are asigurată, prin intermediul personalului contractual, paza necesară unei instituţii financiare.
Noi te ajutăm în proiectele tale
Scopul Asociației CAR ŞANTIERUL NAVAL Galaţi este sprijinirea şi întrajutorarea financiară a membrilor săi.
Asociația CAR ŞANTIERUL NAVAL Galaţieste asociaţie fară scop patrimonial, organizată pe baza liberului consimţământ al salariaţilor, al pensionarilor proveniţi din ŞANTIERUL NAVAL Galaţi şi a altor persoane fizice, care pot justifica cu documente legale că dobândesc un venit permanent.
Obiectul de activitate al Asociației CAR ŞANTIERUL NAVAL Galaţi îl constituie acordarea de împrumuturi membrilor săi, cu o dobândă care se reîntoarce la fondul social al acestora, după deducerea cheltuielilor şi constituirea fondurilor statutare